zondag 7 mei 2023

Thema grootouders-circus

 Deze twee weken combineerde we thema grootouders en circus omdat we het afsloten met ons grootouderfeest in thema circus. Onze activiteiten aan tafel waren in thema grootouders, de hoeken waren dan weer in thema circus.

Het vorige thema lente was afgesloten, maar Senne had thuis nog een aantal slakken gevonden die hij graag wou laten zien.





We konden de fijne motoriek oefenen door mini-kleertjes omhoog te hangen met kleine wasknijpers. Dit konden ze ook doen a.d.h.v. patroonkaarten.



In de gang stond een bord met een spiegel voor. Hierin konden ze zichzelf zien als oma/opa.




Een blik in onze circushoeken:








Ze konden ook weven aan het weefbord.



Ze mochten onze nieuwe letter ‘W’ namaken met iets wat ze in de klas vonden, ze konden zelf kiezen met wat.

Wat later vond Aline de letter zelfs als koekje in haar koekendoos.











We plooiden onze eigen circusballon en maakten een hondje.





Onze uitstap naar Molleke Mol, wat was dit leuk!

Als eerst kwamen we Molleke Mol tegen en die wou graag een huisje vinden. Hierbij moesten we helpen. We zagen onderweg ook al een paar echte molshopen.








Daarna kwamen we Meneer Mier tegen. We kregen hier wat uitleg over dat mieren hun ogen eigenlijk niet gebruiken en deden zelf hierbij een spelletje waarbij we niet konden zien (raden welk kindje je voelt). Ook ruiken mieren heel sterk, hierbij hoorde ook een spelletje (raden wie er parfum op zijn hand heeft).











Daarna kwamen we de slak tegen. Opgepast want slakken kunnen opgegeten worden door kippen. Ook dit mochten we zelf uittesten. We kregen 2 ogen om bovenop ons hoofd te zetten en kregen een doek om als huisje te gebruiken zodat we hierin konden schuilen als de kip eraan kwam.












Toen kwamen we Mevrouw Konijn tegen. Ook konijntjes kunnen opgegeten worden… niet door de kip, maar door vossen. Opgepast dus voor ons. Want als meneer de vos aankwam, moesten we ons snel verstoppen in ons holletje.






Daarna kwamen we de kikker tegen. Zorg ervoor dat de ooievaar je niet vangt… Dit speelden we door een variant op ‘schipper mag ik over varen’, maar ‘ooievaar mag ik over springen’.















Als laatste kwamen we Meneer De Uil tegen en wat een geluk! Hij had een landkaart waarop we de weg konden vinden naar een bord waar ‘te koop’ stond. Hier kon Molleke Mol zijn huisje maken.





Jul werd op 3 mei 5 jaar, hoera!




2 dagen later was het de beurt aan Aline. Zij werd 6 jaar op 5 mei, hieperdepiep!




Om af te sluiten nog een fotootje van onze circusartiesten voor op het grootoudersfeest. De groepen werden nog gemengd met de kindjes van juf Heidi om te dansen.

Clowns, leeuwen, acrobaten en ballerina’s:





Wat een leuke, fijne en drukke week. Maar het grootoudersfeest was een succes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten