zondag 9 december 2018

"De Sint is in het land!"

26 november t.e.m. 7 december

Op maandag 26 november kregen wij een filmpje te zien van de hoofdpiet, die zich zorgen maakte over zijn zwarte pieten. Die hadden te veel gesnoept en te lang in hun strandzetel gelegen. De hoofdpiet had schrik dat ze door het dak gingen zakken. Wij kregen de opdracht om buiten een parcours te maken met pictogrammen, zodat wij konden oefenen, en de zwarte pieten ook. Die week kregen we elke dag een nieuw filmpje te zien. 
We mochten kiezen wat we zouden knutselen: een pietenmuts of een mijter.


We kregen van de mama van Warre een mooi bord, waarop we elke dag konden aanpassen hoeveel nachtje we nog moesten slapen vooraleer de Sint naar onze school kwam. 


We kijken vol spanning naar de tweede boodschap. De zwarte pieten zaten in het donker op de banken van onze speelplaats. Die durven nogal!
Lettercircus, letter g: gitaren, gsm, gieter, gommen...


Kaartjes maken om onze speelgoedwinkel in te richten.

Ondertussen schreven we brieven naar de Sint en maakten we mooie tekeningen. Ons hulpje van de dag mocht die in de brievenbus steken.


Vandaag gaan we Sint en Piet spelen en gaan we gooien moet koekjes bij juf Heidi.
Verder werken aan onze mijters.

Kiezen in de speelgoedfolders, knippen en kleven in de zak.Op vrijdag 30 november zetten we onze schoentjes klaar. Hopelijk komen Sint en Piet in het weekend langs...


4-jarigen: creatief schilderen van de Sint.


Vijfjarigen: creatief knippen en kleven - Zwarte Piet


Op maandagochtend 3 december werden we verrast. Joepie, Sint en Piet waren duidelijk op bezoek geweest! Onze schoenen stonden overal en ze lieten koekjes en chocolade  achter, die we moesten verdelen.
Turnles bij meester Jeroen, in zwartepietenstijl.Dinsdag 4 december: eindelijk is het zover! Wij staan klaar om de Sint en zijn zwarte pieten te ontvangen.


In de verte komen ze eraan.

Nadien wachtten we vol spanning tot ze naar ons klasje zouden komen.Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht...

Oei, het grote dikke boek waar alles instaat...De Sint maakte ook tijd, zodat we allemaal nog op zijn schoot konden gaan zitten.


Twee kleutertjes tekenden voor Sint en Piet op het grote bord!


Van de Sint kregen we een doos vol muziekinstrumentjes! Die mochten we natuurlijk meteen even uitproberen. We kregen er ook nog een houten kastje bij, maar dat was nog niet helemaal in elkaar gezet. De "frutselpieten" hadden het niet klaargekregen.
Lettercircus, letter h: hondenknuffels, hoeden, (juf) Heidi, hakschoen, horloge, houten blokje...


Sfeerbeelden uit de hoekjes. 


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten